VILMOS SVETAINIUKĖ VISIEMS

Site menu
KALENDORIUS
«  Rugpjūtis 2009  »
SPATKPtŠ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
PAKLAUSYKIME
PAŽIŪRĖKIME
STATISTIKA
Main » 2009 » Rugpjūtis » 2 » AR GIRDĖJOTE TOKIĄ METAFORĄ?
8:36 PM
AR GIRDĖJOTE TOKIĄ METAFORĄ?

Vienas žmogus Indijoje, nešiojantis vandenį, turėjo du didelius krepšius, kabančius ant galo pagalio, kurį jis nešiojo ant pečių. Vienas krepšys buvo sudūlėjęs, o kitas - nepriekaištingas, ir visuomet nuėjus ilgą kelią nuo šaltinio iki namų jame būdavo įmanoma parnešti visą vandenį. Tuo tarpu iš sudūlėjusio krepšio pusė vandens išvarvėdavo.

 

Dvejus metus tai tęsėsi diena iš dienos: žmogus, nešiojantis vandenį, į savo mokytojo namus atnešdavo tik pusantro krepšio vandens. Žinoma, nepriekaištingas krepšys didžiavosi savo pasiekimais. O vargšas sudūlėjęs krepšys labiausiai gėdijosi savo netobulumo ir buvo labai nelaimingas, nes sugebėjo padaryti tik pusę to, kam buvo skirtas.

 

Po to, kai dvejus metus jis jautė skausmą dėl savo nepilnavertiškumo, jis prakalbo į vandens nešiotoją:

-Aš gėdijuosi savęs ir noriu atsiprašyti prieš tave.

-Kodėl? Ko tu gėdijiesi?

-Dvejus metus aš sugebu atnešti tik pusę savo nešulio, nes šis įtrūkimas mano šone praleidžia vandenį ir jis grįžtant atgal išteka. Tu dirbai šį darbą ir dėl mano trūkumų tu nesulaukdavai pilnų savo pastangų rezultatų,-liūdnai pasakė krpešys.

 

Vandens nešiotojas pajuto gailestį senam krepšiui ir, būdamas jautrus ir užjaučiantis, jis pasakė:

-Kadangi mes grįžtame pas mano mokytoją, noriu, kad tu pažiūrėtum į gražias gėles pakeliui į jo namus.

 

Iš tikrųjų, kai jie pakilo ant kalvos, suskeldėjęs krepšys atkreipė dėmesį į žavingas gėles vienoje kelio pusėje ir tai apramino jo nerimą, tačiau takelio pabaigoje jis vėl pasijuto blogai, nes per jį ištekėjo pusė jo vandens ir dėl to iš naujo dėl savo trūkumų atsiprašė.

 

Tuomet vandens nešiotojas pasakė krepšiui:

 

-Tu pastebėjai, kad gėlės žydėjo tik tavo kelio pusėje, o ne kito krepšio kelio pusėje? Aš visuomet žinojau apie tavo trūkumą ir juo pasinaudojau savo naudai. Aš pasėjau gėles tavo pusėje ir kas dieną, kai mes grįždavome nuo šaltinio, aš jas laisčiau. Dvejus metus aš galėjau skinti šias gėles ir jomis puošiau savo mokytojo stalą. Be tavęs, tokio, koks esi, jo namuose nebūtų buvę šio grožio.

 

Ar bereikia dar ką nors sakyti? Kiekvienas iš mūsų esame puikus, tobulas ir unikalus. Tačiau mūsų abejonės dėl to gali įtikinti žmones priešingai. Tačiau svarbiausia - įtikinti mus, kad kažko neturime ir dėl to nesame tobuli. Tobulybė yra nepasiekiama, nes jeigu būtų įmanoma tapti pačiu tobuliausiu žmogumi, pasaulis numirtų tą pačią dieną ir išnyktų svajonės, o be svajonių nėra gyvenimo.

 

Views: 949 | Added by: Vilma | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024