VILMOS SVETAINIUKĖ VISIEMS

Site menu
KALENDORIUS
«  Rugpjūtis 2009  »
SPATKPtŠ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
PAKLAUSYKIME
PAŽIŪRĖKIME
STATISTIKA
Main » 2009 » Rugpjūtis » 2 » LAIMĖS PASLAPTIS
8:50 PM
LAIMĖS PASLAPTIS
Vienas turtuolis pasiuntė sūnų pas išminčių sužinoti Laimės paslapties. Po ilgos kelionės jaunuolis pagaliau priėjo gražią pilį. Joje gyveno išminčius. Jaunuolis įžengė vidun ir puikioje salėje išvydo didžiulį sujudimą: įeidinėjo ir išeidinėjo pirkliai, viename salės kampe kalbėjosi žmonės, kitame orkestras grojo švelnias melodijas. Išminčius kalbėjosi tai su vienais, tai su kitais, ir jaunuoliui teko palaukti, kol atėjo jo eilė.

Išminčius, atidžiai išklausęs vaikino ir sužinojęs ko jam reikia, pasakė šiuo metu neturįs laiko atskleisti Laimės paslaptį, tačiau pasiūlė apžiūrėti rūmus ir sugrįžti po poros valandų.

- Tik norėčiau tave kai ko paprašyti, - pridūrė ir padavė jaunuoliui šaukštelį su dviem lašais aliejaus. - Vaikščiodamas nešk tą šaukštelį taip, kad neišpiltum aliejaus.

Jaunuolis pradėjo lipti rūmų laiptais - aukštyn ir žemyn, vis nenuleisdamas akių nuo šaukštelio. Po dviejų valandų jis vėl prisistatė išminčiui.

- Taigi, - klausia šis, - ar matei persų kilimus valgomajame? Ar matei nuostabų parką? Ar atkreipei dėmesį į mano puikiuosius pergamentus bibliotekoje?

Sumišęs vaikinas prisipažino nematęs nieko. Vienintelis jo rūpestis buvęs du aliejaus lašai šaukštelyje.

- Gerai. Grįžk ir apžiūrėk mano rūmų stebuklus, - tarė jam išminčius. - Negalima pasitikėti žmogumi, nemačius jo namų.

Jaunuolis vėl paėmė šaukštelį ir pradėjo vaikštinėti po rūmus, šįkart apžiūrinėdamas visus ant sienų ir palubėse iškabinėtus meno kūrinius. Dabar jis pamatė sodus, subtilų gėlių grožį, pastebėjo, kaip skoningai parinkta vieta kiekvienam meno kūriniui. Grįžęs pas išminčių jis apsakė, ką regėjęs.

- Bet kurgi tie du aliejaus lašai, kuriuos buvau tau įdavęs? - paklausė jo išminčius.

Jaunuolis pažvelgė į šaukštelį ir suprato juos išpylęs.

- Dabar matai, - tarė išminčius, - koks gali būti mano patarimas: Laimės paslaptis yra matyti visus pasaulio stebuklus, kartu nepamirštant dviejų aliejaus lašų šaukštelyje arba savęs.
Views: 1002 | Added by: Vilma | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Copyright MyCorp © 2024